Å fange og håndtere leads er en viktig del av vellykket salg-og markedsføring i store B2C virksomheter som for eksempel bank, finans og forsikring. Leads kan være så mangt. Enten det er henvisninger fra eksterne samarbeidspartnere, innsendte webskjemaer eller tips fra en kollega fra en annen avdeling eller forretningsområde, eller for den saks skyld en innkommende e-post: kunden må følges opp så raskt som mulig før konkurrentene kommer deg i forkjøpet eller interessen daler. Nedenfor gir vi noen tips til hva som kan skape orden i kaoset.

Utfordringer med å skaffe nok leads

Generelt sett har banksektoren ofte hatt utfordringer med å skaffe kvalifiserte leads på en effektiv måte. Dette kan skyldes en rekke faktorer, inkludert mangel på tilgang til relevant data, dårlig integrasjon mellom ulike systemer og mangel på automatisering av prosessene for leadsgenerering og -oppfølging. For å overvinne disse utfordringene, har mange banker og større B2C selskaper begynt å investere i moderne teknologier og digitale plattformer som kan hjelpe med å automatisere og optimalisere leadsgenerering prosessen. Med gode prosesser for å generere leads kommer nye utfordringer - håndteringen.

Les mer om årsaker til at man ikke får generert nok leads til virksomheten her

Ha en strategi for å samle og organisere leads 

Store selskaper har vanligvis mange potensielle kunder og dermed også mange leads. Det kan være utfordrende å håndtere og følge opp med så mange leads samtidig, spesielt når man ønsker å gi hver av dem en personlig oppfølging. Å samle og organisere data om leads kan være en utfordring i seg selv, spesielt når man har mange forskjellige kilder og verktøy for å samle inn informasjonen. Det er derfor viktig å ha en god strategi for å samle, organisere og analysere dataene for å gjøre dem nyttige for salgsteamet. Det er godt kjent at noen av leadsene kan være av lav kvalitet, det vil si at de ikke er sannsynlige kunder eller at de ikke passer til selskapets ideelle kundeprofil. Det kan være tidkrevende å skille ut de gode fra de dårlige leadsene og derfor viktig å få gitt tilbakemelding til de som er ansvarlig for genereringen, kundesenter, markedsavdelingen eller andre avdelinger som gir leads for krysssalg.

Store selskaper bruker ofte flere forskjellige systemer og verktøy for å administrere leads. Å integrere disse systemene kan være en utfordring, spesielt når det gjelder å få dem til å kommunisere sømløst med hverandre. Mange tror kanskje også at det er en lur ide å tilpasse eksisterende løsninger, men det er ofte både dyrt og uhensiktsmessig.

Når man har mange leads å håndtere, kan det være vanskelig å opprettholde en jevn og konsistent oppfølging med hver enkelt potensielle kunde. Det er viktig å ha en god oppfølgingstrategi og effektive verktøy for å holde seg organisert og holde tritt med alle leadsene.

Ha kontroll på flyten og resultatene

Effektiv leads håndtering gir deg muligheten til å nå potensielle kunder på flere plattformer, øke sjansene for å konvertere dem til betalende kunder, og forbedre din generelle forretningsdrift hele døgnet - 24-7-365. Men for å få mest mulig ut av leadsene dine, er det viktig å sørge for at de blir riktig behandlet av riktig kompetanse/avdeling i virksomheten, uansett åpningstid.

Er det viktig for dere å ha kontroll på

  • Konverteringsgraden på leads?
  • Hvor de beste leadsene kommer fra?
  • Hvem som får flest salg på leads?
  • Hva som skjer med leads i prosessen?
  • Verdien av leads?

Problemet er at leads kommer fra mange ulike steder og det er for mange tidkrevende om ikke umulig å se hvor leads kommer fra og hvilke leads som har verdi for utviklingen av virksomheten. Leads kommer flyvende inn fra nær sagt alle kanter, ulike deler av virksomheten fra skjemaer på nettsiden, diverse landingssider, lead magnets (f.eks. e-bøker, sjekklister, veiledere, webinarer), kampanjer på sosiale medier, kontaktskjemaer i e-postsignaturer, referanser fra eksisterende kunder, konferanser og arrangementer, ulike annonser og kanskje til og med fra kampanjer med telefon- eller e-postmarkedsføring. Et salig kaos - hva eller hvor skapes verdi?

"Cube - Et system som integrerer og forvalter kundeinformasjon på en effektiv måte"

Alle disse dataene om kunder og prospekt, henvendelser om lån, refinansiering, kredittkort, bank- og forsikringstjenester samles kanskje i et datavarehus, og skal fordeles internt i mange ulike avdelinger og systemer for oppfølging, rådgivning, tilbud og kontrakt signeringer. Når jobben er gjort så ligger det digitale spor i e-poster, dokumentmapper, banksystemer og virksomhetens kalendere om avbrutte prosesser, bortglemte oppfølginger, avslag om tilbud med ulike årsaker og bortforklaringer på hvorfor noe ble og ikke ble kunde. Uansett så er dette “gullet” som forsvant og da blir selv kostbare kampanjer, annonser og markedsaktiviteter ulønnsomme.

Les mer om Cube og hva det kan hjelpe deg med på våre websider eller meld deg på neste bloggpost - den kommer til å handle om datadrevne kundereiser.

Abonnér på bloggen