DALL·E 2023-02-24 08.50.08 - a cartoon that visualize digital lead generation from e-mail, web, phone, some etc. and a big _

Det er flere grunner til at lead generering kan feile, og noen av de viktigste årsakene er at man retter seg mot feil publikum og at innholdet ikke er relevant for målgruppen. Det er viktig å identifisere en nøyaktig målgruppe basert på faktorer som demografi, interesser og kjøpsatferd. Innholdet som brukes i lead generering må være relevant, engasjerende og av høy kvalitet. Dersom innholdet er kjedelig eller irrelevant, vil det ikke tiltrekke seg publikum og potensielle kunder.

Det skal "noe" til å vekke oppmerksomhet i dagens informasjons overflod, og det er derfor viktig å treffe publikum med riktig informasjon til riktig tid. Svært mye av kjøpsprosessen foregår i dag på nett. Vi søker, vi analyserer, lar oss overbevise og kjøper produkter digitalt - du må være synlig og relevant til enhver tid. Men det er ikke nok i seg selv. 

5 andre mulige årsaker til at lead genereringen feiler

  1. Å generere leads kan være en tidkrevende prosess, og det kan ta tid å bygge opp en solid database med leads. Hvis bedriften ikke er tålmodig og forventer raske resultater, kan de gi opp for tidlig.
  2. Det er ikke nok å bare generere leads, man må også følge opp og konvertere dem til betalende kunder. Dersom det ikke er en god plan for oppfølging og konvertering, vil leads gå tapt.
  3. Det er viktig at markedsførings- og salgsteamene jobber sammen for å sikre at lead generering og konvertering fungerer effektivt. Hvis det ikke er et samarbeid mellom disse to gruppene, kan det være vanskelig å få de beste resultatene.
  4. Å håndtere data fra lead generering krever god organisering og teknologi. Dersom bedriften ikke har riktig teknologi eller ikke håndterer dataene riktig, kan det føre til tap av leads og kunder.
  5. Konkurranse kan også være en utfordring for lead generering. Hvis mange andre bedrifter har samme målgruppe, kan det være vanskelig å skille seg ut og få oppmerksomhet fra potensielle kunder.

Å fange leads fra ulike kilder er kostbart

Det er dermed viktig å finne ut hvilke kanaler som er mest effektive og gir de beste leadene. Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er best. Det er viktig å huske at forskjellige kanaler kan være mer eller mindre effektive avhengig av målgruppen din, budsjettet ditt og målene dine. En god tilnærming er å teste forskjellige kanaler og se hvilke som fungerer best for deg:

  • E-postmarkedsføring kan fortsatt være en av de mest effektive kanalene for å fange leads. Ved å tilby en gratis ressurs eller invitere folk til å registrere seg for nyhetsbrevet ditt, kan du samle inn e-postadresser og bygge en liste over potensielle kunder.
  • Sosiale medier kan være en effektiv kanal for å fange leads, spesielt hvis du er i en bransje der det er mye aktivitet på sosiale medier. Ved å tilby en gratis ressurs, nedlastbare prodkter eller invitere folk til å delta i en konkurranse, kan du få potensielle kunder til å registrere seg for e-postlisten din eller fylle ut et skjema.
  • Innholdsmarkedsføring kan være en effektiv måte å tiltrekke seg leads på ved å tilby verdifullt innhold til publikummet ditt. Du kan bruke blogging, videoproduksjon eller podcasting for å tiltrekke publikum og oppfordre dem til å registrere seg for mer informasjon, gratis demo eller ulike ressurser som er til hjelp i kjøpsprosessen.
  • Søkemotoroptimalisering (SEO), kan være en effektiv måte å tiltrekke seg organisk trafikk til nettstedet ditt. Ved å optimalisere innholdet ditt for søkemotorer, kan du tiltrekke deg personer som søker etter informasjon eller løsninger relatert til produktet eller tjenesten din.
  • Betalt annonsering kan være en effektiv måte å raskt få trafikk og leads til nettstedet ditt. Du kan bruke annonser på søkemotorer eller sosiale medier for å målrette mot en spesifikk målgruppe og samle inn kontaktopplysninger fra potensielle kunder.

Håndtering av leads krever god organisering

Ingen ting er så irriterende som når du som kunde ikke blir behandlet i forhold til dine forventninger, og kundens forventninger er ulike. 

Det er viktig å følge opp med leads så raskt som mulig etter at de har vist interesse for produktet eller tjenesten din. Jo lenger du venter, jo mindre sannsynlig er det at de vil konvertere til kunder. Med ulike kunder er det viktig å tilpasse kommunikasjonen din til hver lead for å bygge tillit og gi dem en positiv opplevelse. Vær oppmerksom på deres unike behov og interesser og gi dem verdifull informasjon og løsninger som vil hjelpe dem med å ta en kjøpsbeslutning.

Der det er mulig bør du automatisere noen av oppfølgingsprosessene, slik at du kan spare tid og sikre at leads ikke går tapt. Bruk for eksempel automatiserte e-postkampanjer eller chatbots for å gi leads rask respons og gi dem relevant informasjon. Men ikke strekk strikken for langt - tullete e-poster og dumme chatboter kan være din verste fiende.

Er du så heldig at du får flere/mange leads, er det viktig å prioritere basert på kvaliteten og deres potensial til å konvertere til kunder. Prioriter de mest lovende leadsene og invester mer tid og ressurser i dem. Det kan være lurt å lede ulike type leads raskt inn til riktig avdeling og kompetanse. Det er ikke sikkert at kundesenteret har den nødvendige kunnskapen til å svare ut kundens spørsmål. 

Bruk teknologi som en CRM (Customer Relationship Management) -plattform for å holde oversikt over leads og effektivt kommunisere med dem. Bruk også analyseverktøy for å spore og måle resultatene av lead-genereringsaktiviteter. Det er langt fra sikkert at du skal benytte samme løsning til å behandle leads, som du behandler eksisterende kunder. Det kan lett bli mye informasjon i CRM-systemet som du ikke ønsker å ha. Ikke alle leads er gode leads.

Samarbeid mellom salg, rådgivning og markedsføring er viktig for å sikre at lead generering og konvertering fungerer effektivt. Det er viktig at markedsførings- og salgsteamene jobber sammen for å sikre en sømløs oppfølgingsprosess og at alle leads blir håndtert på en effektiv måte. Selv om noen leads kanskje ikke er klare til å konvertere til kunder umiddelbart, kan det være lurt å holde kontakten med dem ved å gi dem nyttig informasjon og holde dem oppdatert om nye produkter eller tjenester. Dette kan hjelpe med å bygge tillit og opprettholde interessen deres.

Prat med oss om Cube som CRM-system