goalkeeper-g885c81c99_1920

Image by Phillip Kofler from Pixabay

Som leder i en virksomhet er det viktig å alltid være på jakt etter nye leads for å øke kundebasen og forbedre forretningsdriften. Men for å få mest mulig ut av leadsene dine, er det også viktig å sørge for at de blir riktig behandlet av riktig avdeling i virksomheten.

Å fange leads fra ulike kilder er en viktig del av vellykket salg og markedsføring.

Det gir deg muligheten til å nå potensielle kunder på flere plattformer, øke sjansene for å konvertere dem til betalende kunder, og forbedre din generelle forretningsdrift hele døgnet - 24-7-365. Men for å få mest mulig ut av leadsene dine, er det viktig å sørge for at de blir riktig behandlet av riktig avdeling i virksomheten, uansett åpningstid.

En viktig del av å sikre kundetilfredshet er å kombinere informasjonen man får fra kunden med eksisterende data fra interne CRM-systemer. Dette kan gi deg en mer komplett kundeprofil, noe som gir deg bedre muligheter til å tilpasse tilbudet ditt til kundens behov og dermed øke sjansene for å konvertere dem til en betalende kunde.

Slik fanger du leads

En av de vanligste kildene til leads er e-post eller kontaktskjema på web. Dette kan være leads fra kunder som har meldt seg på nyhetsbrev, eller leads som har kontaktet deg direkte via kontaktskjemaet på nettstedet ditt for å få mer informasjon eller kjøpe dine produkter eller tjenester. Det er viktig å sørge for at kontaktinformasjonen til disse leadsene blir lagt til i din kontaktliste, og at de blir sendt til riktig avdeling for videre behandling. Du må derfor passe på at du ber om riktig informasjon fra kunden gjennom kontaktskjema på ditt nettsted.

Her er noen tips til å fange leads:

  • Skjemaer på nettsiden
  • Landingssider
  • Lead magnets (f.eks. e-bøker, sjekklister, veiledere, webinarer)
  • Sosiale medier
  • Kontaktskjemaer i e-postsignaturen
  • Referanser fra eksisterende kunder
  • Konferanser og arrangementer
  • SEO og søkeordsannonsering
  • Google AdWords og annen PPC-annonsering
  • Telefon- eller e-postmarkedsføring

Les mer om hvordan Landkreditt lar en robot lese e-poster og pushe leads inn i Cube CRM for rask og profesjonell håndtering.

Det er også viktig å følge opp kundehenvendelser raskt.

Når en potensiell kunde tar kontakt, er det viktig å svare så raskt som mulig for å vise at du verdsetter dem og deres interesse i produktet eller tjenesten din. Ved å følge opp raskt, kan du også øke sjansene for å konvertere dem til betalende kunder.

I tillegg til å øke sjansene for å konvertere leads til kunder, er det også viktig å sørge for at kundene er fornøyde med servicen de mottar. Noen av de viktigste faktorene for at kunden skal oppfatte god kundeservice er:

Tilgjengelighet - er du fornøyd med at kunden kan kontakte deg i åpningstiden?
Kunden skal kunne få kontakt med selskapet ditt på en enkel og praktisk måte, enten det er via telefon, e-post eller chat.

Responstid - er det godt nok for deg at dine kunder får svar på sin henvendelse i morgen? 
Kunden forventer at de skal få svar på sine spørsmål eller bekymringer raskt. Jo raskere du svarer, jo mer tilfreds vil kunden være.

Kompetanse - er det godt nok for kunden å få snakke med noen? 
Kunden forventer å snakke med representanter som er kompetente og kan hjelpe dem med å løse problemene deres. Det er viktig at de ansatte har nødvendig kunnskap og ferdigheter for å håndtere kundespørsmål og klager.

Empati - kunden ønsker å føle seg sett og hørt. 
Det er viktig at representantene som håndterer kundene viser empati og forståelse for deres situasjon.

Hva er leadsgenerering?

Leadsgenerering er prosessen med å skaffe potensielle kunder eller kontakter for en virksomhet. Det kan innebære å samle inn informasjon fra potensielle kunder gjennom forskjellige kanaler, som nettsteder, sosiale medier, e-post, telefonsamtaler, osv. Formålet med leadsgenerering er å skape en liste over kvalifiserte kontakter som kan være interesserte i å kjøpe produkter eller tjenester fra virksomheten. Leadsgenerering kan være en kritisk del av markedsføring og salgsstrategier for å øke omsetningen og vekst i virksomheten.

Prat med oss om Cube som CRM-system