Oppdragene et callsenter skal løse blir stadig mer komplekse. Det er ikke lenger slik at du bare ringer med et produkt og får ja eller nei. I dag tar callsentre seg av salg og support på banktjenester, strømprodukter og forsikringsavtaler. Akkurat nå lever vi i en tid der det skal godt gjøres å forstå de ulike strømproduktene, for ikke å snakke om å selge dem.
Når jeg sier: Start i riktig ende, da mener jeg at du skal starte med det du kan gjøre noe med her og nå, nemlig det callsenteret du har.
Callsentre med et godt arbeidsmiljø blir lagt merke til. Det handler om alt fra det fysiske arbeidsmiljøet til opplæring, kollegial oppførsel og premiering for godt arbeid. Gjerne shuffleboards, god kaffe og sosiale fagkvelder. Folk snakker sammen, og ryktene sprer seg. Så hvorfor ikke starte der?
Sørg for at du har en arbeidsplass som de ansatte snakker pent om. Det finnes dessverre forutinntatte og avleggs holdninger til callsentre. Man skulle noen ganger tro de ansatte ble satt i bur og måtte gå på do i en tomflaske Pepsi Max under pulten. Sånn er det selvsagt ikke, men vi må spre ordet om at dette er langt fra sannheten. Da er de ansatte de beste ambassadørene du kan ha. Framsnakking er stikkordet.
Det kan høres banalt ut, men sosiale medier er en prima kanal for å fortelle om virksomheten din. Noen er veldig flinke.
Jeg kunne trukket fra mange her, men jeg skal nøye meg med Bison TM, som er flinke til å trekke fram de ansatte og Maskineriet, som rapporterer friskt fra en teambuilding de hadde. Sånt får folk til å ha lyst til å jobbe der. Framsnakking er nevnt, og når dette går hånd i hånd med det folk kan se på sosiale medier, styrker de to hverandre og pirrer nysgjerrigheten til folk.
Jobb systematisk med dette, og sørg for at de ansatte utgjør en stor del av innholdet i feeden. Employer branding handler om å vise fram en attraktiv arbeidsplass, og ingenting er bedre enn å gjøre det via fornøyde ansatte. Det er tross alt de som vet hva de snakker om.
Den tiden er forbi da telefonselgere jobbet kun på lave provisjoner. I dag er bransjen godt regulert og seriøs.
Noen har en callsenterjobb ved siden av studiene, og har dermed et godt supplement til studielånet i mange år. For andre er det deres eneste jobb, og selvsagt er det en lønn å leve av og med. Det er ikke umulig for en god selger å tjene fem til sju hundre tusen kroner i året, og unge, nytilsatte får tarifflønn. Ordnede forhold. Det gir sterke inntrykk, siden de har lite å sammenligne med.
I tillegg er det mange muligheter til å tjene ekstra og få testet konkurranseinstinktet gjennom spennende konkurranser. Det kommer vi tilbake til i et eget blogginnlegg senere
Poenget er at dersom du betaler de ansatte skikkelig, så får de ansattes venner og kontakter vite om det, og nok en gang sprer det glade budskap seg.
Husk bare til slutt at ingenting skjer over natten. Én svale gjør ingen sommer, og alt det der.
Men at godt og systematisk arbeid betaler seg er det ingen tvil om. Og plutselig står du der med flinke folk som har lyst til å jobbe hos deg.