FocusI forrige uke leste jeg en tankevekkende artikkel på Financewatch som diskuterte den nåværende utfordrende situasjonen for norske sparebanker. Til tross for begrenset økonomisk vekst og økende levekostnader, er oppfordringen klar: Det er på tide å prioritere inntjening fremfor vekst. Nordic Credit Rating mener bankene bør være forsiktig med bolig- og eiendomslån og tenke lønnsomhet fremfor vekst. 

Akkurat nå, i disse usikre tider, er viktigheten av kundeinnsikt og treffsikkerhet i salgsaktiviteter større enn noen gang. Hvordan kan vi manøvrere gjennom disse utfordringene og likevel oppnå lønnsomhet? Løsningen ligger i vår evne til å virkelig forstå våre kunder.

Kundeinnsikt handler om å forstå kundenes behov, ønsker, adferd og preferanser. Det betyr å tilpasse våre tilbud og salgsstrategier i tråd med deres reelle krav. Selv om økonomiske usikkerheter kan tvinge oss til å være mer forsiktige med våre vekstambisjoner, kan en treffsikker tilnærming til salg hjelpe oss med å oppnå resultater selv i utfordrende tider.

De fleste av oss har opplevd det frustrerende øyeblikket når en selger ringer og forsøker å "presse på" oss noe vi overhodet ikke trenger. Dette er et klassisk eksempel på manglende kundeinnsikt. Ved å basere våre beslutninger på relevante og pålitelige kundedata, kan vi unngå slike feiltrinn. Vi kan tilpasse produktene våre, tilby skreddersydde løsninger og skape en mer meningsfylt og verdifull kundeopplevelse.

I et marked der konkurransen er intens og endringene er kontinuerlige, er treffsikkerhet nøkkelen til å stå imot utfordringene. Ved å utnytte kundeinnsikt kan vi identifisere de riktige målgruppene, tilpasse budskapet vårt og tilby løsninger som faktisk løser kundenes problemer. Dette fører til mer effektive salgsprosesser, høyere konverteringsrater og økt lønnsomhet.

Banker og forsikringsselskaper besitter "tonnevis" med data som er viktig får å øke innsikten og treffsikkerheten. Utfordringen blir å kombinere data og gjøre dem tilgjengelig i kundedialogen slik at de blir det gullet man trenger i konkurransen fremover. For å være konkurransedyktige i dagens marked, må bankene ha tilgang til kundeinnsikt i sanntid.

Les om hvordan Landkreditt bruker Cube ved hjelp av roboter som sorterer leads fra ulike kanaler, slik at medarbeiderne umiddelbart kan ta tak i de riktige henvendelsene.

Banksektoren og de utfordringene de nå står overfor, gir oss en viktig leksjon: Vi må prioritere inntjening over ukritisk vekst. Ved å virkelig forstå våre kunders behov og handle i samsvar med dette, bygger vi ikke bare sterke kundeforhold, men øker også lønnsomheten på sikt. Å forstå hvordan man kan bruke dataene til å forbedre kundedialogen er avgjørende for suksess. Her kommer en forbedringsplattform som Cube inn i bildet. En plattform som gjør det mulig å umiddelbart evaluere og forbedre bruken av data i kundedialogen. Kort sagt, overgangen fra data til verdifull innsikt og treffsikker kundedialog krever en kombinasjon av teknologi, analyse, automatisering og opplæring.

 

Last ned vår gratis veileder

 

#Kundeinnsikt #Treffsikkerhet #Lønnsomhet #KundesentrertSalg #UsikreTider #Kundeopplevelse #Salgsstrategi #Financewatch