AI generert bilde av en tenkt situasjon ved innhenting av samtykkeI dag hvor digital markedsføring og automatiserte samtykkeforespørsler har blitt normen, har vi som markedsførere og selgere en tendens til å glemme kraften som ligger i personlig kommunikasjon. Som en erfaren aktør i feltet, har jeg sett hvordan landskapet har endret seg. Men en ting forblir konstant – den ubestridelige verdien av et personlig preg i våre kommunikasjonsstrategier. 

Jeg har nettopp byttet bank privat. I prosessen har jeg vært innom 6 ulike banker og opplevd svært ulike tilnærminger, men felles for dem alle er at de er DIGITALE og at de hele tiden henviser meg til de digitale kundereisene. FØLELSEN av å bli avvist henger over dialogen.

Gjenoppdag personlig kommunikasjon

Det er en gruppe kunder der ute som vi har glemt – de som nøler ved digitale samtykker, de som er redd for hva et samtykke kan (mis-)brukes til, de som føler seg oversett av automatiserte systemer, og de som rett og slett foretrekker en mer menneskelig tilnærming. Disse "glemte" kundene representerer et enormt potensial for vekst og engasjement, men de blir ofte oversett i dagens digitale æra. 

Strategier for å engasjere de "glemte" kundene

  • Start med å segmentere din kundebase for å identifisere de som foretrekker eller kunne dra nytte av personlig kommunikasjon. Bruk denne innsikten til å tilpasse din tilnærming.
  • Personlig kommunikasjon handler ikke bare om å snakke, men også om å lytte. Bruk samtaler til å forstå kundenes behov og bekymringer, og tilby skreddersydde løsninger.
  • Integrer personlig kommunikasjon i din multikanalstrategi. Dette kan inkludere alt fra telefonsamtaler til ansikt-til-ansikt møter, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig for kunden.
  • Personlig kommunikasjon bygger tillit. Vis kundene at du verdsetter deres tid og preferanser ved å tilby en mer personlig og engasjerende opplevelse.
  • Forståelsen av disse prinsippene har ledet oss til å utvikle Cube, et revolusjonerende verktøy designet for å maksimere effektiviteten av utgående kundeaktiviteter. Cube er ikke bare et verktøy; det er en partner som forstår viktigheten av personlig kommunikasjon i dagens digitale verden.

Med Cube kan du enkelt identifisere og engasjere de "glemte" kundene gjennom skreddersydde kommunikasjonsstrategier. Vår plattform er optimalisert for å støtte din virksomhet i å bygge dypere og mer meningsfulle relasjoner med kundene dine, gjennom personlig tilnærming.

Innhent samtykke - dette bør du gjøre

Samtykker spiller en kritisk rolle i dagens digitale økosystem, ikke bare som en juridisk nødvendighet, men som et fundament for tillit og relevans i kundeforhold. For å "selge inn" et samtykke til de som ikke har gitt et digitalt samtykke, er det essensielt å fokusere på de direkte fordelene kunden vil oppleve ved å gi dette samtykket.

Når du nærmer deg kunder for å innhente samtykke, start med å understreke hvordan deres beslutning vil berike deres kundeopplevelse. Forklar tydelig at med deres samtykke, vil informasjonen de mottar være skreddersydd for å møte deres unike behov og interesser. Dette betyr mer relevant innhold, tilbud som faktisk appellerer til dem, og en generell reduksjon i mengden av støy og unødvendig reklame. Det handler om å sette kundens behov i fokus, og sikre at hver kommunikasjon de mottar, føles personlig og verdifull.

Videre, understrek viktigheten av å motta informasjon gjennom de kanalene kunden foretrekker, enten det er e-post, SMS, sosiale medier, eller noe annet. Dette sikrer ikke bare at kunden mottar informasjon på en måte som er mest behagelig for dem, men det bidrar også til å bygge en følelse av kontroll over deres digitale interaksjoner med din merkevare.

Tillit - nøkkelen til suksess

For å bygge tillit, vær transparent om hvordan deres data vil bli brukt, og forsikre dem om at deres personvern vil bli respektert og beskyttet. Det er også viktig å gjøre det klart at samtykket kan trekkes tilbake når som helst, noe som gir kunden ytterligere trygghet og kontroll.

Å "selge inn" et samtykke handler om å kommunisere verdi og bygge tillit. Ved å fokusere på de personlige fordelene og sikkerheten rundt datadeling, kan du overbevise kunder om at deres samtykke ikke bare er til din fordel, men mest av alt, til deres egen.

La oss gjøre jobben for deg

Vår partner og kunde, Consort, har allerede sett bemerkelsesverdige resultater ved å implementere Cube i deres strategier for kundeengasjement. Med vår ekspertise og teknologi, kan Consort hjelpe din virksomhet med å endre hvordan du kommuniserer med dine kunder, og gjenoppdage de som tidligere har blitt oversett.

I en hverdag hvor digital overbelastning er en reell bekymring må vi ikke glemme verdien av personlig kommunikasjon. Med Consort og Cube ved din side, er du godt utrustet til å gjenopprette forbindelser og bygge sterkere, mer personlige relasjoner med dine kunder.

Vår tilnærming har ikke bare resultert i svært gode resultater for våre oppdragsgivere, men har også skapt en kundereise som våre kunders kunder virkelig setter pris på. Ved å legge vekt på transparent kommunikasjon, personlig tilpasning og respekt for kundens preferanser, har vi etablert en ny standard for kundeengasjement. Kundene føler seg verdsatt og informert, noe som reflekteres i deres villighet til å gi samtykke. Dette er ikke bare en seier for personvernet; det er en seier for merkevarebygging og kundelojalitet. Consort og Cube viser vei for hvordan bedrifter kan navigere i det digitale landskapet med integritet og suksess, og vi er stolte av de positive tilbakemeldingene fra både oppdragsgivere og deres kunder. Sammen skaper vi en informert kundereise som ikke bare oppfyller, men overgår forventningene.

Med mer enn 4,5 millioner kundedialoger vet vi noe om hvordan det skal gjøres og hvilke resultater du kan forvente.

Gjenoppdag de "glemte" kundene med Cube – fordi hver kunde fortjener å føle seg verdsatt. Kontakt Consort for å høre mer om hvordan de kan bistå deg!

Prat med oss om Cube som salgsstøtteverktøy