turn-on-2933016_640Okay, folkens, la oss dykke litt inn i denne verdenen av CRM-triggere, fordi dette er gull for oss som jobber med direkte kundekontakt, spesielt i telekom, bank og finans, ikke sant? Så, CRM-triggere, tenk på dem som våre små digitale hjelpere som holder et øye med hva kundene våre gjør og gir oss et lite dytt når det er på tide å handle.

For eksempel, i telekom, hvis en kunde plutselig bruker mye mer data enn vanlig, kan en trigger si fra til oss, og vi kan hoppe inn med et bedre abonnement eller en ekstra datapakke. Smart, ikke sant? Og i bankverdenen, hvis en kunde begynner å sjekke ut boliglån på nettsiden vår, bam, der har vi en mulighet til å sende dem litt mer info eller kanskje til og med ringe dem opp for en prat. Det handler om å være der for kundene våre når de trenger det, og CRM-triggere hjelper oss med akkurat det. De sørger for at vi ikke går glipp av de perfekte øyeblikkene for å bygge relasjoner og gjøre en god deal. Så ja, det er ganske genialt!"

Les også: Hvorfor er kundeinnsikt og kundeforvaltning så viktig?

Å bruke CRM-triggere i salg er lurt fordi det gjør hele prosessen mer effektiv, personlig og responsiv. Det gir salgsteamet de verktøyene de trenger for å jobbe smartere, ikke hardere, og bygge sterkere og mer lønnsomme kundeforhold.

La meg gi deg noen eksempler:

  • "Denne kunden har vært på prissiden vår tre ganger denne uka. Kanskje de lurer på noe?"
  • "Denne leaden åpnet e-posten vår! La oss følge opp mens vi er i tankene deres."
  • "Denne kunden er i helsesektoren. La oss sende dem noe relevant info."
  • "Denne kunden er fra Sandefjord. Kanskje de er interessert i våre lokale tilbud?"
  • "Denne kunden snakker om oss på X (Twitter). La oss bli med i samtalen!"
  • "Uh oh, denne kunden er ikke fornøyd. La oss fikse det ASAP."
  • "Denne kundens abonnement er snart ute. Tid for en liten påminnelse!"
  • "Denne kunden var med på webinaret vårt. Tid for en oppfølging!"


Det er mange ulike trigger, samlet kan vi gruppere dem som aktivitetsbaserte, transaksjonsbaserte, demografiske, adferdsbaserte, feedback baserte, event baserte eller f.eks kontrakts- og abonnementsbaserte. Det viktige er ikke typen triggere, men at “gullet” i CRM-systemet ditt kan gjøre oppfølgingen mer relevant og tidsriktig i forhold til kunden behov.

Ideen bak CRM-triggere er ganske enkel, men utrolig kraftfull. Det handler om å automatisere og personliggjøre kundekommunikasjonen for å gjøre salgsprosessen mer effektiv og målrettet.

Last ned vår gratis veileder